Renovering af faldstammer og afløb

Mindre beboer-gener og store besparelser

Det kan langt bedre betale sig at renovere faldstammer og afløb end at udskifte dem. Det er billigere og giver færre beboergener.

I stedet for at udskifte nedbrudte faldstammer bør boligforeningerne overveje at renovere dem. Ved at rense faldstammen og påføre en ny belægning kan nedbrydningen stoppes, og det er hurtigere og billigere end at udskifte dem helt.

Hos IC Pipe er de specialiserede i netop renoveringsløsninger inden for faldstammer. ”Processen går i al sin enkelthed ud på at påføre en belægning på indersiden af det gamle rør og herved skabe et nyt rør indeni i det gamle,” fortæller Christof Eli Strelander, som er projekt- og salgschef hos IC Pipe.

Økonomisk fordelagtigt

Fordi en udskiftning af faldstammer er en kompliceret proces, er en renovering også betydeligt billigere.   ”Man kan som regel spare 35-50 % ved at renovere frem for at udskifte, og hvis faldstammerne er skjulte, er der endda en endnu større besparelse at hente,” siger Christof Eli Strelander. Ved at reparere revner og brud bliver røret så godt som nyt. Af den grund stiller IC Pipe også 10 års produktgaranti og lover en levetid på 50+ år. Det svarer til den samme levetid som ved et helt nyt rør.

Minimale beboergener

En traditionel udskiftning af fald stammer kan trække ud i uger eller måneder, og det betyder, at beboerne ofte skal genhuses imens. Med renoveringen tager det til sammenligning 1-2 dage, og arbejdet foregår udelukkende i dagtimer ne, mens beboerne er på arbejde og derfor ikke bliver generet af det. ”Fordi vi bruger de eksisterende installationer, behøver vi ikke at nedbryde bygningsdele,” forklarer Christof Eli Strelander. ”Vi kan nøjes med at afmontere vandlåsene på vaskene og toilettet og så spraycoate afløbene den vej fra.”

Spray coating med flere fordele

Hos IC Pipe har de en helt særlig spray coating, som er fri for sundhedsskadelige stoffer såsom styren og epoxy. Materialet er lugtfrit og vil derfor heller ikke give beboergener. Samtidig kan materialet klæbe på alle rørtyper, som fx PVC-rør, rustfrie rør og støbejernsrør, og den er egnet til at klare de regelmæssige varmeudsving og bevægelser, som opstår i faldstammer og afløb.

Pris og kvalitet hænger sammen

Når boligforeninger vælger at få renoveret faldstammer, er det vigtigt, at de lægger vægt på kvaliteten af materialet, mener Christof Eli Strelander: ”Pris og kvalitet følges ad, og vælger man et billigt materiale, bliver resultatet også derefter. Det kan derfor godt betale sig at investere lidt ekstra i projektet.”

Bliv kontaktet vedrørende faldstamme renovering

Overvejer I at få renoveret faldstammer, eller har I spørgsmål, er I velkomne til at kontakte IC Pipe på tlf. 52 17 04 20 eller på henrik@ic-pipe.dk.

*Priserne gælder til og med udgangen af 2019.

Dit navn (skal udfyldes)

Din E-mail (skal udfyldes)

Din besked